Onze nieuwe bassist: James!

Geplaatst: 20 januari 2010.

 

Eerder vermeldden we al dat onze bassist Bert ons per 1 januari verlaten heeft.

We hebben toen ook gemeld dat we nu een nieuwe bassist hebben: James MacMillan.

 

Hij stelt zichzelf voor:

 

Naam: James MacMillan
Geboortedatum: 11 augustus
Geboorteplaats: Schenectady, New York, USA
Nationaliteiten: Amerikaanse en Nederlandse
Rol in Sela: basgitaar


Muziek was de kern van alles in ons huis toen ik kind was. ‘s Avonds speelden de kinderen met mijn vader veel liedjes uit de jaren ’30 en ’40. Ik speelde trompet en piano tot ik op mijn achttiende mijn eerste basgitaar kreeg. Het was ‘liefde op het eerste gezicht!’ Binnen 6 maanden stopte ik met mijn studie en ging ik voltijd spelen. Ik ging naar New York City om rijk en beroemd te worden. Uiteindelijk is dat gebeurd, maar op een andere manier dan verwacht.

 

Na een aantal jaar werken als muzikant werd ik ingenieur bij NBC in New York. Daar heeft een collega gedurende anderhalf jaar getuigenis aan mij gegeven. Ongeveer 11 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Redeemer Presbyterian Church en binnen 6 maanden kwam ik tot geloof. Eindelijk rijk en beroemd.

 

In 1999 stichtte Redeemer een gemeente in Hoboken, vlakbij Manhattan, waar ik woonde. In die kerk heb ik aanbidding leren spelen. Daar heb ik ook Ester leren kennen. In 2004 besloot ik naar Nederland te gaan om met haar te trouwen. Hier speel ik bij New Wine, Credo Worship, Psalmen voor nu, de Welkom thuis tour (Evangelisch Werkverband), de Jeruzalemkerk in Amsterdam en nu ook Sela. Nog een nieuw leven dus!

 

Wat een eer om gevraagd te worden voor Sela! Volgens Elbert is Sela een familie, en ik ben het er mee eens. Ik wil Bert niet vervangen, maar hoop mijn eigen inzet toe te voegen. Wij zijn gemaakt om de Heer te aanbidden en ik ben gemaakt om basgitaar te spelen. Als ik die twee dingen tegelijkertijd kan doen, dan ben ik thuis!

 

Wij zijn ontzettend blij met James en dankbaar dat onze Heer zo voorzien heeft!

» Volgend bericht: Update Paastour: Bodegraven, Zwolle en Ede uitverkocht!
« Vorig bericht: Sela in actie voor Haiti