Tolken gebarentaal bij Sela

Geplaatst: 10 september 2010.

 

Ze staan niet op het podium in de schijnwerpers maar aan de zijkant. Toch zijn ze onmisbaar voor een grote groep bezoekers van onze concerten: De tolken gebarentaal, bij de concerten van Sela vrijwel altijd aanwezig. Zij vertolken zowel de teksten als de melodie van de liederen naar het dove publiek. Het is geweldig dat door hun inzet nu ook dove mensen kunnen genieten van onze muziek. Ook bij de komende concerttour zullen zij bij 3 van de 5 concerten aanwezig zijn.


De tolken die bij onze concerten de teksten en melodieën vertalen voor de doven, zijn Liesbeth Wulfraat en Minca van Spijk. Zij zijn sinds 7 jaar tolken Nederlandse gebarentaal van beroep. In het dagelijks leven tolken ze bij allerlei activiteiten, zoals vergaderingen, bruiloften, kinderfeestjes en dus ook concerten. Sinds het concert Live in Utrecht zijn zij betrokken bij Sela. Liesbeth tolkte toen al regelmatig concerten maar dat was veelal muziek met Engelstalige teksten. Toen zij de Nederlandstalige muziek van Sela hoorde, werd ze enthousiast en zodoende heeft ze contact gezocht met de band om te tolken bij de concerten. Dat werkte positief uit. Minca: “ Liesbeth heeft mij gevraagd om met haar te tolken op het kerstconcert van Sela in Utrecht. Dat leek me een mooie uitdaging! Iets heel anders dan onze dagelijkse tolkwerkzaamheden…we kregen de nummers en de teksten, dat hebben we verdeeld en ieder thuis voorbereid. En zo stonden we dan voor het eerst een Sela-concert te tolken.” Op de vraag waar de tolken hun inspiratie uit halen, kwam een prachtig antwoord. Liesbeth: “ Mijn inspiratie is een combinatie van mensen, muziek en het leven, waaronder onze zoektocht naar en met God. Dit samen kunnen beleven in gelijkwaardigheid en al swingend, dat is mooi!”

 

Bij de komende concerttour zullen de tolken bij 3 van de 5 concerten aanwezig zijn, namelijk in Ede, Zwolle en Gorinchem. Ze hebben de teksten van de nieuwe nummers al gekregen en zijn zich aan het voorbereiden om ook in deze tour de boodschap van Sela zo goed mogelijk te vertolken!

 

Wil jij gebruik maken van Liesbeth en Minca? Stuur een berichtje naar tolkengebarentaal@selamusic.nl

 
 

» Volgend bericht: Sela @ Radio5
« Vorig bericht: Zwolle & Gorinchem uitverkocht!