Kinga 5 oktober op tv

Geplaatst: 01 oktober 2010.

 

 Vorige week hebben we met Kinga mee kunnen zingen tijdens de Koninkrijktour. Komende week kunnen we van haar stem genieten vanaf de bank thuis. Kinga zingt het levenslied van een van de mensen uit ‘De Verandering’, een 12-delige serie van de EO. De uitzending met bijdrage van Kinga is op dinsdag 5 oktober aanstaande.


Zingen en Kinga zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Haar stem heeft al aan veel projecten en optredens een bijzondere klank gegeven. Voor Kinga is optreden voor de camera dan ook niet meer zo ongewoon. Maar de opnames voor De Verandering waren voor Kinga toch heel bijzonder. “Er is al vaker wat van me uitgezonden op tv, maar dit was toch wel de eerste echte officiële tv-opname. Heel spannend, maar superleuk. Een hele dag in het theater, compleet verzorgd, professioneel in de make-up..”


De EO-serie ‘De Verandering’ vertelt de verhalen van mensen die een geloofsverandering of ontmoeting met God hebben meegemaakt. Van hun levensverhaal wordt een lied geschreven en gecomponeerd. Kinga: “elk lied wordt gezonden door een andere zanger(es). Ik ben gevraagd het levenslied te zingen van Brigitte Makkinje, een stoere vrouw die het geloof op een bijzondere manier heeft teruggevonden en daaruit leeft.”


Een week voor de opnamedag had Kinga tekst en muziek van het lied ‘Vliegen’ in huis. “In de avonduurtjes, vaak op bed, heb ik de tekst ingestudeerd. Tja, zo gaat dat. Een weekje de tijd, naast gezin en alle andere werkzaamheden is niet zo veel en zoiets moet gewoon top in orde zijn!”


In het Cultura in Ede was het allemaal te doen. Samen met de band, waarin – toch wel heel fijn – ook bekende gezichten van Kinga aanwezig waren, is na een dag oefenen een goed optreden neergezet. Vol gevoel en prachtig zuiver zong Kinga het levenslied van Brigitte Makkinje, die na afloop aangenaam verrast was. Kinga: “het deed me wat haar levensverhaal live voor haar te zingen. Brigitte was vooraf echt bang dat ze een suf lied te horen zou krijgen, maar ze vond het mooi en was er heel blij mee. Dat voelt goed, dat is waar het om draait.”

 

 

  • Kijk op www.eo.nl/deverandering voor een filmpje van het lied gezongen door Kinga.
  • Volledige aflevering op dinsdag 5 oktober, 18:24 uur op NED 2.

» Volgend bericht: Nieuw voorbede-lied
« Vorig bericht: Niek vertelt...