Even voorstellen....

Geplaatst: 17 januari 2011.

 

Hier is hij dan: de nieuwe drummer!!

Je zult het waarschijnlijk al ergens hebben gehoord of gelezen: Sela heeft een nieuwe drummer! Het is fantastisch dat we al op zo’n korte termijn een opvolger hebben gevonden voor Niek Smelt. Hij heet Peter Dijkstra, is 23 jaar oud en woont in Veenendaal. Hij is al jaren als drummer actief in de christelijke muziek en heeft al gespeeld met verschillende, vooral christelijke artiesten als Ralph van Manen, Kees Kraayenoord, Ramon Plakke. Gerald Troost en Martin Brand. Op de vraag of Peter de opvolger is van Niek Smelt, antwoordt hij: “Ik ben wel echt een ander soort drummer. Dat haalt niet weg dat ik Niek enorm waardeer in wat hij doet. Door mijn entree bij Sela moet ik me nu meer gaan verdiepen in percussie. De sound of de manier van spelen zal hier en daar veranderen. Wel vind ik het erg belangrijk dat Sela echt Sela blijft. Mijn uitgangspunt is; Peter blijft Peter, Sela blijft Sela.”

 

 

Sela en Peter zijn geen onbekenden voor elkaar. Peter: “Kinga kende ik al van een aantal andere projecten. Zij zong bijvoorbeeld ook mee bij mijn eindexamen op het conservatorium van Rotterdam, afgelopen juni. Een aantal bandleden kwamen kijken op deze afstudeeravond. Hierna volgden enkele gesprekken en heb ik met Sela meegespeeld op de Open Doorsdag. Daarna heeft Sela mij gevraagd voor vast mee te komen spelen.”

Peter is erg ondernemend en vult zijn week met heel diverse activiteiten, allemaal op het gebied van muziek. Zo heeft hij voor zijn afstuderen een theaterstuk geschreven naar aanleiding van het Bijbelse paasverhaal. Deze productie, waar Kinga aan mee doet, zal in de toekomst wellicht vaker gespeeld gaan worden. Peter: “Ik zie het nog wel gebeuren dat ik in de toekomst nog een nieuw theaterstuk schrijf over een ander verhaal uit de Bijbel, misschien over Exodus?”.
Naast het schrijven geeft Peter drumles, treedt hij regelmatig op met verschillende artiesten en geeft hij trainingen in kerken op het gebied van ‘muziek in de gemeente’. Peter: “Ook kun je me hier en daar zien met een gitaar om mijn nek als zangleider, bijvoorbeeld bij de zomerconferentie van New-Wine.”

 

Een nieuwe uitdaging, zowel voor Peter als voor Sela. Wat de rol van Peter precies wordt, zal in de toekomst blijken. Peter: “ Sela is echt een ‘band’. Samen optrekken, samen schrijven, elkaar regelmatig spreken en als vrienden op het podium staan. Dat lijkt me erg leuk!”

 

Tot slot: Peter is afgelopen augustus getrouwd met Joanne. Peter: “Een mooie vrouw en echt mijn maatje die me aanvult op vele terreinen in het leven.” Voor meer informatie over Peter Dijkstra, kun je kijken op zijn website http://www.pd-music.com

 

» Volgend bericht: Concerten pasen online!
« Vorig bericht: Inspiratie!