Een voorproefje...

Geplaatst: 10 april 2011.

 

Een voorproefje

 

In de loop naar de concerttour vinden we het leuk om alvast een voorproef te geven van wat je kunt verwachten. De concerten staan in het teken van Pasen, samen gaan we vanuit de ogen van de discipelen kijken naar het lijden en sterven van onze Heiland. De avonden worden geopend met een geheel vernieuwde versie van het Agnus Dei.

 

Het Agnus Dei is een eeuwenoud lied dat gezongen werd tijdens het breken van het brood. Agnus Dei betekent letterlijk Lam Gods en verwijst naar Jesus Christus die aan het kruis is gestorven als Lam van God. De tekst van het lied is gebaseerd op Johannes 1;29: “Lam Gods, dat wegneemt de zonden der wereld, ontferm U over ons.”

 

Adrian Roest, pianist van Sela, heeft dit lied in een nieuw jasje gestoken. “Ik houd ervan om leideren te schrijven en ze te zingen met Sela. Als ik een lied componeer wil ik graag eerst een tekst hebben. Dan kan ik me inleven in de tekst en de melodie schrijven die past bij de tekst. Toen de tekst van Agnus Dei voorbij kwam, was ik direct enthousiast om daar een Sela-versie van te maken. Ik heb een vertaling van het originele lied gebruikt en wat herschreven. Toen had ik genoeg tekst om te gaan componeren. Ik wilde graag de traditie van het lied laten doorklinken door het klassiek te maken.. Ik heb dit versterkt door het driestemmig te arrangeren en zo gaan we het ook uitvoeren: meerstemmige zang, begeleid door alleen piano. Ik heb naast de coupletten een muzikaal thema toegevoegd wat ook meerstemmig gezongen wordt. Dit thema versterkt het klassieke geluid.”

 

Het is natuurlijk altijd spannend om met iets nieuws te komen, ten slotte ben je een band en je moet er met elkaar enthousiast over zijn. Adrian: “De andere bandleden reageerden gelijk enthousiast!. Samen kijk je naar de melodie, het arrangement en Kinga en James hebben geholpen de meerstemmigheid te perfectioneren.

 

Hoe het gaat klinken, dat horen jullie volgende week op de concerten. Adrian:” Ik vind het altijd spannend om een liedje voor het eerst te spelen. Maar ik verwacht dat veel mensen het ‘nieuwe’ Agnus Dei mooi zullen vinden. De meerstemmigheid geeft een extra sfeer aan het lied.”

 

 

» Volgend bericht: Concerten groot succes!
« Vorig bericht: Paasconcerten bijna uitverkocht!