Sela in Zaandam

Geplaatst: 31 december 2013.

Het tweede gesprekje met een kerk waar Sela-liederen worden gezongen voeren we met Jacolien Nugter uit Zaandam. Zij brengt samen met een aantal muzikanten liederen van Sela ten gehore in met een combo in de Zaankerk. Deze kerk is een samenwerkingsgemeente van de Nederlands Gereformeerde en de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk.

 

 

 

“Er wordt in de liederen bijbelgetrouw over God gesproken en dat is voor onze kerk erg belangrijk!” Jacolien maakt deel uit van een combo, zingt en speelt liederen van Sela in de Zaankerk, een samenwerkingsgemeente van de Nederlands Gereformeerde en de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk.

 

"Liederen die het meest gezongen worden in deze kerk, zijn ‘Heer, wijs mij uw weg’ en ‘Doop'. Binnenkort spelen en zingen ze ‘Wees bij ons’ en ‘Ik ben’ van de nieuwe cd Ik zal er zijn. We zingen heel regelmatig Sela-liederen in de dienst. Met kerst zingen we ‘Wijs mij de weg naar Bethlehem’. Als we Avondmaal vieren, zingen we het lied ‘Avondmaal’ voordat we aan de avondmaalstafel gaan. Veel mensen in onze kerk kennen de liederen. Soms wordt voor een speciale dienst een Sela-lied aangevraagd.”

 

Met piano, gitaren, blokfluit, zang en soms een drumstel, geven ze de de liederen een eigen kleur. Jacolien: “Het ene lied is makkelijker te spelen dan het andere. En als we iets tegenkomen in de bladmuziek dat niet zo makkelijk gaat, slaan we het over en spelen we het op onze eigen wijze, bijvoorbeeld zonder verhoging of tussenspel.”

 

Sela heeft in de loop der jaren al veel thema’s in de liederen voorbij laten komen. Jacolien: “Ik heb nog wel suggesties voor thema’s waar jullie liederen over kunnen schrijven, bijvoorbeeld het thema Liefde en trouw. Een lied met dit thema kun je dan zingen in een trouwdienst. Of een lied dat gezongen kan worden bij een begrafenis. Waaruit troost mag spreken, omdat we weten waar we naartoe gaan als we sterven." Jacolien vindt het heel fijn dat ze in de kerk de liederen van Sela zingen.

 

“God is zo groot en het is fijn om Hem de eer te geven! De teksten van deze liederen zijn bijbelgetrouw. Uit de zang kun je horen dat er vanuit de liefde voor God gezongen wordt! Wij mogen Gods Naam eren en prijzen in de diensten!”

» Volgend bericht: Gelukkig nieuwjaar!
« Vorig bericht: Gezegend kerstfeest!