Marieke over Sela in Leidschendam

Geplaatst: 20 januari 2014.


“Sela is mijn favoriet, omdat het moderne lichte muziek is, met sterke inhoudelijke teksten”

 

De liederen van de nieuwe cd Ik zal er zijn worden al regelmatig in diverse gemeenten gespeeld en gezongen. Een van die kerken is de Kruisheuvelkerk, een Protestantse wijkgemeente in Leidschendam. Marieke Tiggelman is hier zangeres en heeft recent het lied ‘Wees bij ons’ gezongen. Een interview en muzikaal filmpje na de klik!

 

In de Kruisheuvelkerk komen de liederen van Sela regelmatig terug in de liturgie. Marieke: “De laatste keer hebben we het lied Wees bij ons gezongen. We hebben dit lied gezongen tijdens een avonddienst. Het thema was “verwachting’ en dit lied sloot heel mooi op het thema aan. Het was voor de mensen in onze kerk een nieuw lied. Andere liederen van Sela die we regelmatig zingen zijn ‘Gebed om zegen’, ‘Via Dolorosa’ en ‘In deze stilte’.”

 

De liederen komen in de liturgie als afwisseling op andere liederen uit het nieuwe Liedboek. Marieke: “Er zijn niet heel veel mensen in onze kerk die Sela kennen. Maar de meeste mensen reageren enthousiast op de liederen. Het is wel belangrijk dat we de afwisseling in de diensten houden om ook de jonge mensen bij de kerk te houden. Er zijn ook mensen die niet graag moderen muziek in de kerk willen horen en zingen, dus de regelmaat van afwisseling die we nu hebben, is voor iedereen prettig.”

 

 

De Sela-liederen worden ingestudeerd met de bladmuziek die op de website beschikbaar is. De uitvoering is meestal in dezelfde setting, namelijk met piano, elektrische gitaar, dwarsfluit, soms viool en 2 zangeressen. Marieke: ”De liederen die wij kiezen spreken ons aan. Daarom lukt het om ze te spelen. De bladmuziek is duidelijk. Maar er moet soms best goed gerepeteerd worden. We zouden in de toekomst graag ook een tweede stem kunnen doen of op een originelere manier afwisselen in de zang.”

 

Marieke is erg blij met de toevoeging van Sela-liederen aan de liturgie in hun kerk. “Het is voor mij een prettige manier om met het geloof bezig te zijn. Ik maak graag muziek. Bovendien maken wij mensen blij met de muziek. Ik vind dat Sela-liederen echt ergens over gaan.”

 

» Volgend bericht: Doventolken Delft/Veenendaal
« Vorig bericht: Paasconcerten 2014