Wie maken die prachtige foto's!?

Geplaatst: 09 december 2014.


Heb jij die prachtige foto's van Sela op Facebook wel eens bekeken? Vraag je je wel eens af hoe ze die ene foto zo hebben kunnen maken en wie de fotografen zijn? In dit artikel komen twee Sela-vrijwilligers aan het woord: Arjan Bokhorst en Mariët Mostert. Zij maken de prachtige foto's tijdens de concerten van Sela.

 

 

 

Arjan is sinds 2006 één van de twee vrijwilligers die als Sela-fotograaf actief is. Naast Sela fotografeert hij vanuit zijn eigen bedrijf ook andere projecten, waaronder The Passion. Arjan: "Mijn hobby is deels mijn werk geworden. Als fotograaf probeer je in een aantal beelden de sfeer weer te geven die aanwezig is in het concert: de kleuren, de muziek en de onderlinge band tussen de band en het publiek. Juist om anderen te laten beleven wie Sela is en wat Sela uit wil dragen."

 

Mariët is de andere Sela-fotograaf. Mariët: "Ik ben bij Sela betrokken geraakt toen ik werd gevraagd om foto's te maken bij een concert van Sela in de gemeente waar mijn broer naartoe gaat. Toen ik de gemaakte foto's publiceerde, hebben ze mij gevraagd of ik dit vaker zou willen doen. Sindsdien fotografeer ik regelmatig de concerten van Sela. Daarnaast heb ik mijn werk als fotografe voor zowel bedrijven als particulieren."

 

De inspiratie om foto's te maken voor Sela, komt vanuit een persoonlijke betrokkenheid. Arjan: "De locaties waar Sela de concerten geeft, zijn vaak mooie oude kerken. Het idee dat hier al honderden jaren wordt gezongen tot eer van God, vind ik prachtig!" Mariët haar inspiratie ligt bij de mensen. Mariët: "Ieder mens is uniek en ieder shot geeft andere resultaten. Ik kijk veel om me heen om geen moment te missen. Dat werkt ook zo als ik als vrijwilliger actief ben een Sela-concert."

 


Het is een kunst om juist die beelden te vinden en vast te leggen, die de sfeer en de beleving van dat moment kunnen weergeven. Arjan: "Als fotograaf moet je creatief zijn. Zo wilde ik de oude St. Jan in Gouda graag in zijn geheel fotograferen, maar hoe doe je dat? Ik kwam op het idee om de kerk van bovenaf te fotograferen. Dat heeft een spectaculair perspectief opgeleverd en ik vind het zelf een van mijn mooiste foto's." Mariët gebruikt details om haar foto's een persoonlijke touch te geven. Mariët: "Ik ben dol op details en probeer 'stiekem' een vrouwelijke touch mee te geven door bijvoorbeeld de schoenen van Kinga op een bijzondere manier te fotograferen. Ook vind ik het tof om de onderlinge lol tussen de bandleden vast te leggen op foto."

 

 

De fotografen hebben wel eens samen een concert gefotografeerd maar meestal verdelen ze de concerten. Wel zijn ze nauw betrokken bij elkaars werk. Mariët: "Ik bekijk de foto's van Arjan op Facebook altijd en like ze dan natuurlijk." En Arjan zegt: "We geven elkaar wel eens tips, maar Mariët is een uitstekend fotografe. We hebben allebei onze eigen ideeën en kwaliteiten en vullen elkaar prima aan!" 

 

Mariët en Arjan krijgen veel reacties op hun foto's. Mariët: "Ik vind dat we veel positieve reacties krijgen op onze foto's. Mensen laten merken dat ze door middel van de foto's de avond opnieuw kunnen beleven!" Ook Arjan vindt het erg leuk hoe mensen reageren op zijn foto's. Arjan: "Het is erg leuk als mensen reageren op je foto's. Het leukste vind ik de reacties op de inhoud van een foto, bijvoorbeeld een foto waarop je het enorme enthousiasme ziet wanneer Tobias een gitaar-solo speelt, of een foto waarop James contact heeft met het publiek."

 

Wil je ook de foto's bekijken die Arjan en Mariët hebben gemaakt?
Ga dan naar  
www.facebook.com/ selanl

» Volgend bericht: Stille nacht, heilige nacht
« Vorig bericht: Update gezondheid Kinga