Interview met Mirjam

Geplaatst: 19 februari 2008.

 

Vandaag een nieuwe aflevering van de rubriek: interview met een bandlid. Aan de hand van een aantal vaste vragen krijgen jullie een inkijkje in het leven van de bandleden.
Aflevering 2: Mirjam Hartkamp
 
Vertel eens iets over jezelf
Een groot deel van mijn leven is rondom het zingen en de muziek gebouwd; niet alleen omdat ik bij Sela zing, maar ook omdat ik bij het Gospel Choir D-Light zing, zang- en musicallessen geef op een muziekschool en omdat ik zang jazz & pop studeer aan het conservatorium in Zwolle. Ik hoop deze studie in januari 2009 af te ronden. Ook ben ik hiernaast in september 2007 begonnen met de opleiding logopedie in Zwolle. Een hele interessante studie die goed aansluit bij mijn interesse voor zang!
 
Wat is je mooiste Sela moment?
Als ik terugkijk op alles dat we nu met Sela hebben meegemaakt dan zijn er een heel aantal hoogtepunten: de productie van de cd, mooie concerten, het ontstaan van nieuwe nummers, gezamenlijke gebedsmomenten enz. Maar als je me vraagt naar mijn mooiste Sela-moment, dan is dat het concert waar we het nummer ‘Heilige Geest’ zongen (van het album U) en dat ik voor het eerst hoorde dat het publiek het nummer ook kende en dat ze het met z’n allen meezongen. Het was heel bijzonder om te merken dat er vóór ons een groep mensen stond die het nummer van onze cd zong en die met ons het verlangen had om dicht bij God te zijn. Op dat moment voelde het podium en het publiek als een geweldige eenheid die samen voor Gods troon stond.
 
Hoe beleef jij een concert?
Mijn mooiste Sela moment hangt ook nauw samen met de manier waarop ik een concert beleef. We hebben allemaal erg genoten van de afgelopen tour, omdat we toen merkten dat we ons niet hoefden te concentreren op het zingen of spelen van de juiste noten, maar dat we ons alleen konden concentreren op God. In feite doen wij op het podium niets anders dan de mensen in de zaal; we zoeken de aanwezigheid van God en we willen samen met de mensen om ons heen zijn naam groot maken. Het is geweldig om te merken als de mensen in de zaal dit verlangen delen!
 
Wat vind je het mooiste Sela nummer?
Wat ik nu het mooiste nummer vind is ‘Heel mijn hart’ (van het album Votum). Een lied dat gevoelens van verdriet verwoordt en dat voor iedereen iets anders kan betekenen. Voor mij gaat het lied over de zoektocht naar wie je bent en wie je wilt zijn. Het refrein zegt: “Heer u kent mijn verlangen om in vrijheid te leven, niet gevangen tussen muren die mijn bange hart omgeven. Uw waarheid bevrijdt; Uw liefde geneest, heel mijn hart door de Heilige Geest.”
 
Heb je nog dromen voor Sela?
Het is bijzonder om te zien welke deuren tot nu toe voor Sela geopend zijn en wat we tot nu toe hebben kunnen doen. Ik hoop dat die mogelijkheden blijven komen en dat we ons kunnen inzetten voor de christenjongeren in Nederland. Ik hoop dat ze zich kunnen identificeren met onze muziek en dat onze muziek er iets aan bij mag dragen om ze dichter naar God toe te brengen. Ook is het een droom van Sela om binnen de kerken meer te gaan doen. Het zou geweldig zijn als jongeren niet naar een concert hoeven om God te ontmoeten, maar dat ze zich thuis zullen voelen in hun gemeente en daar iets zullen ervaren van Gods liefde.
 
Tot slot een uitsmijter voor de lezer van dit interview
De volgende tekst heb ik als reminder achterin mijn agenda geschreven:
“Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the Lord your God will be with you wherever you go.” (Jozua 1:9)

» Volgend bericht: Votum live in de winkel!
« Vorig bericht: Gespeeld in Woerden!