Opname in Welsum

In het kleine dorpje Welsum, aan de IJsseldijk, staat een prachtig klein kerkje. In dit tufstenen kerkje is deze cd opgenomen. Het dorpje Welsum heeft naast deze karakteristieke kerk ook een molen en dorpshuis, allemaal eeuwenoud. De ongeveer honderd zitplaatsen worden zondags bezet door gemeenteleden uit de wijde omgeving.

Voor Sela is het uniek om een cd in een kerkje op te nemen, omdat je dan als muzikanten alle liederen samen inspeelt. Dit is veel prettiger dan een studio waar je apart van elkaar naar toe komt om je eigen partij op te nemen.
Het inspireert ons om te spelen tussen orgel, doopvont en preekstoel. Sela schrijft en speelt liederen voor de kerk, en waar kan je dat beter en mooier doen dan in een eeuwenoud huis van God? Dit kerkje lijkt daarom voor ons gemaakt te zijn! We nemen de liederen akoestisch op, wat betekent dat we geen elektrische gitaren of veel drumstel gebruiken. In combinatie met het orgel geeft dit een sfeer die helemaal past bij Sela.

De stilte rondom de kerk is fantastisch. Het brengt onszelf tot rust, maar is ook nodig om alles goed op te kunnen nemen. Er zijn maar een paar dingen die de stilte verstoren: een buurman die het gras maait, de schoolbel van de plaatselijke school met 3 klassen, en... de kerkklok! Na enige tijd hebben we de de kerkklok het zwijgen opgelegd door een djembe-tas om de klepel te doen. Hierdoor sloeg de klok nog wel, maar het geluid werd gesmoord in de djembe-tas.

 

Intensief & genieten

"Het was heerlijk om deze cd op te nemen. Wat daarin meehielp was dat we tussendoor samen in een huis verbleven. 's Ochtends startten we samen met ontbijt, 's avonds evalueerden we samen en schaafden aan een lied van de volgende dag. Hierdoor werd het opnemen een gezamenlijk project. Er was een goede balans tussen gezelligheid en hard werken. We waren heel ontspannen, op elkaar gericht, maar tegelijkertijd heel geconcentreerd bezig en gefocused op ons eigen instrument. We vinden het allemaal heerlijk om zo te werken. Heel intensief en tegelijk voluit genieten. Ontspannen en tegelijk gefocused. Heerlijk!" Adrian (toetsen)