Binnen een paar dagen is de video van het nieuwe Sela-lied 'In ons hart geboren' heel veel bekeken op YouTube en Facebook. Normaal wachten we altijd tot een nieuwe cd voor het uitbrengen van Sela-liederen. Gezien alle reacties lijkt het ons dit keer beter om het lied gelijk met audio én bladmuziek (meerstemmig) uit te brengen. Gebruik het en geniet ervan!


'In ons hart geboren' is een lied dat mooi past bij kerst, maar ook verder het nieuwe jaar in gebruikt kan worden. Een gezongen gebed, een verlangen voor elke dag: Jezus, help ons iedere dag als U te leven. 

Roeland Smith, tekstdichter van dit lied, zegt er het volgende over: 
"In Jezus kwam God zelf op de aarde, een aarde vol geweld en ellende. Geweld en ellende die voortkomt uit egoïsme of -iets zachter gesteld- uit de menselijke angst om tekort te komen. Met de geboorte van Jezus werd op die aarde definitief het zaad geplant van een nieuwe, vredevolle toekomst. God dichterbij dan ooit.

In het lied 'In ons hart geboren' wordt dit als uitgangspunt gebruikt voor een metafoor: ons hart is er eigenlijk net zo aan toe als deze aarde, vervuld van angst en geneigd tot geweld. Het lied vraagt om een dagelijkse 'kerstervaring': dat het goddelijke kind van de vrede en de overgave aan God iedere dag in ons hart 'geboren wordt' oftewel de ruimte krijgt. Iedere dag opnieuw het besef in ons: ons hart is de armoedige stal waarin Jezus zijn goede werk begint. En dat werk draagt vrucht; ons leven wordt door Hem en in Hem een teken van Gods liefde."